Sunday, July 29, 2018

KATA-KATA PENYOKONG UMNO DAN PKR SELEPAS PRK.


Calon-calon PRK Sungai Kandis.


Dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Kandis nanti natijahnya samada UMNO atau PKR akan menang. Komen-komen seumpama ini dijangka akan diucapkan oleh penyokong kedua-dua belah pihak.

1. Kalau UMNO menang. 

Penyokong UMNO - Ini petanda jelas bahawa rakyat sudah menolak PKR dan kerajaan PH kerana bersikap munafik dengan mempermain2kan mereka dengan janji2 palsu semasa PRU yang lepas.

Penyokong PKR - Kita sudah menjangka akan kalah kerana biasanya pengundi tidak kisah sangat untuk keluar mengundi dalam PRK. Mereka tahu samada kalah atau menang, PH tetap akan memerintah Selangor.

2. Kalau PKR menang.

Penyokong UMNO - Dalam PRK jarang pembangkang boleh menang kerana kerajaan akan menumpukan seluruh jenteranya ke kawasan PRK. Kita tidak kisah pun kalah kerana yang penting kita nak tunjukkan bahawa UMNO masih lagi utuh dan tidak hancur seperti dakwaan macai-macai PH.

Penyokong PKR - Ini bukti jelas bahawa pengundi lebih mengutamakan integriti dan ketelusan mengatasi benda-benda remeh temeh seperti panghapusan tol, GST, PTPTN, menurunkan harga minyak dan sebagainya.

Kita tidak tau siapa yang akan menang. Masing-masing pihak yakin akan menang. Bagaimana pun saya sendiri kuat menjangka PKR akan menang.
2 comments:

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.