Thursday, March 20, 2014

SONYUM SOKOJAP 67 - 3G



 Gambar hiasan hasil carian Google.

Beberapa hari lalu saya belikan henfon baru untuk Iqal (anak bongsu saya) sempena hari lahirnya. Semasa membelek-belek telefon barunya, dia bertanya:

"3G tu apa ayah ?"


Saya sebenarnya tidak tahu jawapannya tapi dengan yakin saya menjawab:

"3G tu lebih baik dari 2G tapi 4G lagi baik".

Tanpa menoleh kepada saya Iqal menjawab:

"Ye lah tu".
  Saya dapat mengesan ada sedikit nada menyampah pada suaranya.




 Ayah mana mahu kalah. Hehe.

14 comments:

  1. HEHEHE.. SAYA PON TAK TAU.. TAU GUNA HANDPHONE JE.

    ReplyDelete
  2. hihihi, sian kat ayahnya
    dah hadiahkan h/phone pun boleh mengesan nada suara menyampah anaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia menyampah akan jawapan saya yang dia pun pandai kalau nak jawab cenggitu.

      Delete
  3. Pandai je ayah pusing jawapan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak saya pun tahu ayahnya loyar buruk. hehe.

      Delete
  4. Di kawasan saya yang sangat hulu ni 3G pun takdok lagi tau. Unifi, Maxis Home pun jangan harap la. Harap kan streamyx yang keep up and down aje la line nya.

    ReplyDelete
  5. haah.. sy pun nk tanya camtu gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah jawapan saya setakat ini .. hehe.

      Delete
  6. mujur die tak letak tangan kt bahu, mata tgk atas dan ckp 'whatever'..

    ReplyDelete
  7. huhuhu.

    saya pun taktau ape itu g yang dah ada dari 2 sampai 4...

    kalo anak tanya nnt, mgkin saya tiru jwpn pak ngah... hahaha.

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.