Wednesday, August 13, 2014

WW # 108: TEKENANG SEMASA DULU - LAUT MATI.







 


10 comments:

  1. ini antara impian saya...mmg teringin sangat nak try baring atas Laut Mati ni...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. impian uncle dah tercapai .. tak apa, bagi chance lah orang senior dulu.

      satu lagi ayat Allah yang menunjukkan Dia maha bijaksana dalam penciptaan.

      Delete
  2. Alhamdulillah.. saya pun dah pernah mandi di laut mati ni sewaktu menghadiri Konvo adik di UniversitI Yarmouk Jordan... Lepas terbaring tu kena sorang pulak tolong tarikan kaki kebawah hahhaha susah nak jejak kaki semula kan Pak Ngah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat. Memang menakjubkan bila tubuh kita tak mahu tenggelam dalam air.

      Katanya lumpur laut itu elok untuk mereka yang sakit kulit. Tahun bila pergi tu ?

      Delete
  3. Saya pergi tahun 1999 pak ngah.. Nak jadi cerita yg mula-mula mandi Abah dan adik lelaki saya.. saya masa tu tak tergoda lagi nak mandi.. pastu mak saya pulak joint, kata geram tengok orang mandi timbul terbaring, pastu mak saya pulak goda-goda saya suruh mandi.. mak kata bila lagi nak datang sini, nak mandi laut mati.. so saya pun tergoda hahhaha.. :D

    saya siap bawa balik lumpur laut mati tu pak ngah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha .. kalau tak mandi hari tu mesti menyesal. Bila nak pergi lagi ?

      Delete
  4. Dah kesana juga, tahun 1995. Bila bangun dari menyelam, pedih mata dan setelah kena angin sepoi2 jadi salt woman sebab keputihan garam yg kering dari rambut hingga badan ketika itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah cerita tu .. kalau terminum lagi pulak .. masin buka main.

      Delete
  5. Jauh perjalanan.. Luas pemandangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh perjalanan, sakit-sakit badan .. hehe

      Delete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.