Saturday, November 16, 2013

BUKIT TINGGI MEMANG BAGUS.





Bergambar dengan ahli kumpulan di hadapan  Pusat Domkumentasi Dan Informasi Kebudayaan Minangkabau, Padang Panjang, Sumatera Barat, Indonesia.


Saya ke Padang dan Bukit Tinggi, Indonesia selama 4H3M dari 12/11 hingga 15/11 dalam kumpulan seramai 6 orang. Balik ke Seremban tengahari semalam.

Sekarang baru terasa letih. Semasa di sana, terlupa badan ini sudah tua dan lutut sakit. 

Nanti saya cerita dengan lebih lanjut dalam entri akan datang bila sudah selesai memilih gambar dan ada kelapangan.


Setakat ini sahaja dahulu untuk update blog.


24 comments:

  1. SAYA MASIH BELUM BERKESEMPATAN KE SANA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sangat mengesyorkan anda yang bekerja di muzium melawatnya .. mungkin ada perkara yang boleh kita pelajari dari mereka.

      Delete
  2. errmmm...

    ni part of kampung belah ayah saya. maseh ada saudara saya di sana...

    last saya pergi masa 5 tahun. memang tak tau ape-ape pasal muzium...

    kehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak sampai ke kampung Sari Lemak dari mana keturunan saya berasal .. lain kali nak pergi lagi.

      Delete
  3. blogwalking.. nice blog :)

    visiting me back
    hudakassim.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerana sudi singgah buat kali pertama. singgahlah lagi.

      Delete
  4. owh melencong melancong yer Pakngah, selamat kembali ke tanahair ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada peluang nak melencong kerana kita pergi berkumpulan .. hehe.

      Delete
  5. Oh.. ingat bukit tinggi kat malaysia tu.. hehe.. tak tahu pulak dayah kat indo pun ada tempat nama sama.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ada beratus-ratus tempat yang punya nama sama dengan tempat kita ..

      Delete
  6. back pakers ke pakej pakngah? nanti share ya..? teringin juga g sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu entri pakngah yang agak panjang sedikit masa lagi ..

      Delete
  7. Lainkali AL bawa mak ngahnya pulak baru best..sy tk tahu bilakah berkesempatan ke sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang nak bawa dia .. tapi dia yang berhalangan.

      Delete
  8. rancak bana pamandangan Bukik Tinggi jo Rumah Gadang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang semua tompek yang dilawati rancak balako ..

      Delete
  9. Ada mcm nak jadi org kampung sana tak. Mcm damai jer suasana di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali itu ada juga berangan-angan .. hehe.

      Delete
  10. Rehat la Pakngah.

    Mujur juga dah tua ni ada blog, kan? Boleh la simpan gambar dan berkongsi cerita. Saya pun belum pernah sampai lagi.

    ReplyDelete
  11. seronok baca entry pasal melancong ni. X dpt ke sana, jadi dapat baca pengalaman orang pon dah cukup seronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih seri kerana sudi singgah dan meninggalkan komen kali pertama ..

      Delete
  12. Teringin nak g sana. Uncle cerita nnt ye

    ReplyDelete
  13. Patut la menyepi bawak Mak Ngah berjalan rupanya.

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.