Monday, June 12, 2017

INGAT MENGINGAT ANTARA SUAMI ISTERI BOLEH TIMBULKAN MASALAH.



 Gambar hiasan hasil carian Google. 

Kadang-kadang tak elok juga kalau kita sebagai suami isteri sering ingat mengingat antara satu sama lain.

Contoh. Isteri masukkan kueh agar-agar yang belum sempat kita makan kedalam peti ais, lalu kita protes. Dia pun jawab, "saya INGAT awak dah makan".

Contoh lain. Kita cadang nak makan buah harumanis, tapi dah habis dia makan. Kita protes. Dia jawab, "saya INGAT awak tak gemar"

Contoh satu lagi.  Kita tengah baca kitab, tetiba isteri padamkan lampu. Kita  protes. Dia pun jawab, "saya INGAT awak dah tidur"

Tapi boleh tak kalau suami kawin satu lagi dan bila isteri protes, kita jawab "saya INGAT awak tak marah?"

12 comments:

  1. Hihihi..
    Jawapan yg last tu no komen pak ngah ๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
  2. As salam. Jawapan paling win! Hmmm... Ada hati ke nak kahwin satu lg?��

    www.zukidin. com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Tak semestinya org yg dah kawin, tak boleh kawin lagi.. hehe

      Delete
  3. Assalamualaikum..nakal dan dalam sungguh jawapan akhir tu pakngah ya ๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
  4. amboi2 Pak Ngah, sesekali dia loyar buruk...

    bgtau kt Mak Ngah kang baru tau.... saya INGAT Pak Ngah tak takut hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatan awak tak berapa tepat tu .. hehe.

      Delete
  5. Part last tu jangan cari pasal ada juga nanti tak boleh balik rumah. hehehehe. Orang lelaki memang selalu fikir nak tambah cawangan ke...hehehehe tanya je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan semua lelaki mcm tu .. termasuk PN.

      Delete
  6. Saya suka nak Ingatkan Uncle..ingat-ingatlah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas ingatan itu .. akan cuba diingat kalau tak lupa. hehe.

      Delete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.