Monday, December 28, 2009

TUNAI ADAT HAJI ... ?

(Berita Hairan Harian - Sabtu 7 November 2009)


Tunai adat haji ??? Ish ... saya belum pernah dengar orang buat macam tu lagi. Macamana agaknya ya? Nanti barangkali selepas ini Haji Karim Sulaiman, penulis yang dalam gambar tu, mungkin akan tulis mengenai adat haji yang telah dia tunaikan di sana !

27 comments:

  1. mungkin, pengarang terlepas pandang kot..sepatutnya ibadah haji.apepun, sy yakin tuan kenal org itu kan..dahulu dia bekerja di bh.dia menghidapi pykt kulit yg agak ganjil.kulitnya mudah terbakar dan merah..ada sy lihat di buletin utama.malah jkm pun dh bg status oku dekat dia..apapun, sy doakan dia cepat sembuh

    ReplyDelete
  2. adat ke hajat?

    hmmmmmmmmmmmmmmmm

    kena jelas kan ni
    heeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. harap itu satu kesilapan semasa mencetak...

    kalau haji itu adat susah la jawabnya

    ReplyDelete
  4. Ibadat tu... bukan Adat...

    tak perasan atau mmg dia nak sebut begitu?

    ReplyDelete
  5. kita bersangka baik, salah taip tu.

    ReplyDelete
  6. apa yg adat tu ye? xkan p aji tu 1 adat plak kan? ermmm mari kt bfikir ye sume hehehe

    ReplyDelete
  7. mungkin nk taip ibadat...tertaip adat...biase le...typo...kdg2 saye pun tertaip ape yg tiba2 terlintas di kepala...sdgkan dlm hati nk taip mende lain...jari plak tertaip menda lain....manusia...slalu buat silap

    ReplyDelete
  8. 'adat' punya hal ,haaa tgk tu, dah macam-macam tafsiran !!apapun,beliau dah pun selamat naik aji.

    Inilah antara cabaran kerja 'tulis-tulis' ni...kekadng silap 1 uruf pun dah jd haru....masa kena marah semua tak ngaku

    p/s ; byk pengalaman hal gini...pernah terkena serang sb tertulis gay 4 guy

    ReplyDelete
  9. salah guna ayat le tu.. x pndai nk guna perkataan yg betul.. tp kita x bleh nk hukum atas kata2 semata.. takkan dgn kata tu buatkan hajinya terbatal plak kan.. org surat kabar pun bengong..

    yg pasti hnya Allah yg lebih mngetahui.. moga beliau cpt smbuh dan akan mndoakan segenap muslimin muslimat akan dpt mngerjakan ibadat haji dgn hati yg penuh tawaduk

    ReplyDelete
  10. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  11. uisshhh..sape lah editor paper nih?? isk..isk..big mistake!

    ReplyDelete
  12. sahromnasrudin
    saya tidak langsung berniat nak mempersendakan penulis itu. apa yg ingin saya ketengahkan ialah kesilapan "proof reading" yang kadang2 boleh membawa mala petaka.
    Dalam kes penulis ini, saya amat bersimpati dengan nasib yang menimpanya dan kagum dengan ketabahan beliau menghadapi dugaan Ilahi.

    ReplyDelete
  13. bluecity
    saya fikir ibadat, huruf "ib" nya tercicir. lihat en3 saya terdahulu dimana huruf "l" tercicir dalam perkartaan "mail". kesnya lebih kurang sama - human error

    ReplyDelete
  14. mamai
    bukan silap cetak, silap taip dan silap pembaca pruf. saya pun banyak kali melakukannya.

    ReplyDelete
  15. kakcikseroja
    memang sepatutnyu ibadat ... kesilapan manusia.

    ReplyDelete
  16. Mr PenyuBiru
    saya tahu, tapi saja nak jadikan bahan blog. (jahat saya ni kan!)

    ReplyDelete
  17. mamarempit
    setuju ... gading mana yang tak retak kan !

    ReplyDelete
  18. ikan emas
    memang saya akan serang orang yg kata saya gay !

    ReplyDelete
  19. maiyah
    saya setuju dgn kata2 maiyah

    "..org surat kabar pun bengong.."

    ReplyDelete
  20. anN
    ni apa hal pulak ni ! oklah nanti saya vote.

    ReplyDelete
  21. benar ..
    Tajuk news tu tak silap..

    ReplyDelete
  22. Kalau dia silap cakap sepatutnya dibetulkan. Kalau suratkhabar silap tulis, patut minta maaf.

    Ibadat ni jangan buat main2.

    ReplyDelete
  23. lana bulu
    abu muaz

    salah cetak disebabkan salah pruf.

    ReplyDelete
  24. YB
    betul tu, tapi tak siapa peduli !

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.