Tuesday, September 11, 2012

ADAKAH NOTA PADA SENARAI FOLLOWERS MELAMBANGKAN PERIBADI ?

Entri kali ini saya nak tunjukkan beberapa tajuk senarai Followers di blog kawan-kawan yang follow blog saya.

Adapun kebanyakannya tidak menamakan dengan nama khusus melainkan menggunakan nama yang telah disediakan oleh Blogspot iaitu Followers sahaja seperti blog hakmilik Citarasarinduan di bawah.


Mungkin Citarasarinduan seorang yang sibuk. Namun dia tetap popular. Sebab itu FOLLOWERS dia ribu-riban.

Namun begitu, saya juga terserempak dengan nota pada senarai followers yang kreatif dan mungkin juga melambangkan peribadi pemilik blog tersebut, seperti sampel-sampel berikut:


KAKZAKIE  mempunyai ramai TEMAN TITISAN NURANI YANG DISAYANGI.


MISS UCU punya FOLLOWERS TERHEBAT. 



ALIYA HARYANIE  mempunyai ramai SAHABAT ...


Sahromnasrudin anggap Kita Sahabat. Sekarang dia dah jarang buat entri.


 e-KaWaN kepada Sayangibu.



TasikM berpesan Kalau Mak Tak Marah Boleh Ikut blognya. Tajuk ini lain dari yang lain. Mungkin pemiliknya pun begitu agaknya - lain dari yang lain.





44 comments:

  1. Saya tulis 'kawan-kawan kakcik'... tapi tidak kelihatan pula! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang saya ada niat nak sambung lagi bila masa mengizinkan .. entri ini pun dah lama duduk dalam draf.

      Delete
  2. saya pulak letak followers je.tak pernah tukar....

    ReplyDelete
  3. saya letak rakan rakan.nak letak follower rasa macam riak la plak~keh keh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan saya terjawab .. memang nota awak itu melambangkan peribadi awak yang sebenarnya .. suka berkawan.

      Delete
  4. semua yg follow blog saya, saya gelar BESTFRIENDS..;p

    ReplyDelete
  5. followers saya tak ramai...tapi saya meletakkan tanda soal kat situ "sporting enough?" maksudnye hanya mereka yg betul2 sporting yg mungkin follow blog saya agaknya? hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya adalah salah seorang yang sporting itu ..

      Delete
  6. Replies
    1. sebenarnya lebih ramai yg xtulis dari yang tulis ..

      Delete
  7. Yang last sekali tu menarik..."kalau mak tak marah, boleh ikut"

    ReplyDelete
  8. SAYA PUNYA "KENALAN DUNIA AKHIRAT" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak punya sangat optimistik dan futuristik ..

      Delete
  9. oh boleh tukar ke?saya tak tahu pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sangat .. selepas log ini, pergi kat gambar follower tu dan klik kat tanda screw driver dan spanner tu dan tulislah diruangan yg disediaan.

      Delete
  10. tiba2 saya pun patah balik blog saya tengok saya tulis apa. haha.. rupanya followers jugak. boleh la kan. hihi.. tp sekrg bukan followers lagi sudah tukar pada members, rasa lama dah tukar members tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. members pun sesuai juga sebab kita selalu rujuk kawan2 kita sebagai member

      Delete
  11. nasib baik list saya tak tersenarai.. kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersenarai atau tidak, semuanya bernasib baik ..

      Delete
  12. Terima kasih sebab kakak punya teman di titipkan disini.
    Apa pun juga digelar semuanya bloggers yg pastinya ada membaca entri kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul .. mungkin gelaran atau panggilan itu melambangkan peribadi dan rasa hati pemilik blog tersebut.

      Delete
  13. assalam AL..memang selalu tengok ada yang menulis..tapi tak tau pun nak buat macam mana,,ketinggalan lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang .. buat seperti yg saya ajarkan kat Irfa di atas.

      Delete
  14. nak tulis apa eik perasaan skrg nie... nak menangis.. eh! xsesuai... so.... nak komen lagi.. hahhha

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum uncle

    sebenarnyakan..
    ayu dh setahun update blog guna pc. nie guna hp sbb mmg daku kesibukkan dgn dunia sendiri

    jadi.. setuju banget entry uncle. tambah terharu sbb uncle yang byk pengalaman dlm khidupan sudi singgah blog ayu y dh lama xbernywa tu..

    thanks uncle.



    klu saya free.. say cdg nk tukar pd.. 'member blogger yang sudi follow saya'. hhahha okey kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle pula tak reti nak update guna hp .. kecik sangat hurufnya.

      Delete
  16. Salam. Uncle, macam2 jenama masing2kan...Setiap orang Allah jadikan berbeza, berlainan citarasa jadi lahirlah berbagai tagline untuk semua blogger

    ReplyDelete
  17. Salam kembali.

    memang ada tersembunyi rahmat di sebalik kejadian kita yang berbeza-beza dari segi citarasa ..

    ReplyDelete
  18. sy tulis reader...perasan sebenarnya, padahal bukan semua datang nak baca!

    ReplyDelete
  19. Citarasa masing2 ye tuan haji tapi kalau kretif mesti menarik.

    ReplyDelete
  20. Part time online yg paling RARE pernah wujud, x perlu modal, hanya share link n pastikan org lain klik link kita, 1 klik dpt 1usd!! X PERLU MODAL!! Jom try!

    http://cashrr.com/ref.php?page=act%2Fref&invcod=2117

    ReplyDelete
  21. Part time online yg paling RARE pernah wujud, x perlu modal, hanya share link n pastikan org lain klik link kita, 1 klik dpt 1usd!! X PERLU MODAL!! Jom try!

    http://cashrr.com/ref.php?page=act%2Fref&invcod=2117

    ReplyDelete
  22. Nak tnye, macam mne nak letak benda ni (join this site). Kat blog sy ade add me to circle je. Kwn kata yg tu same jugak mcm join this site

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada beza antara dua tu .. tapi saya nak ajar pun dah lupa sebab blog saya ini asalnya anak saya yang buatkan.

      saya cadangkan anda jumpa sendiri blogger yang dah lama dan minta dia tunjukkan secara bersemuka.

      maaf bebanyak kerana tak dapat menolong.

      Delete
  23. Haha, saya pulak ambik senang, letak je followers. Takde nama langsung untuk bagi yang kreatif kreatif ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga cenggitu .. bahkan majoriti blogger yang saya jumpa guna folloer je.

      Delete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.