Tuesday, September 9, 2014

PERNAHKAH ANDA BERADA DALAM SITUASI INI - 1: BELUM NAK BERSALAM ?

Gambar hiasan hasil carian Google.


Kita berbual-bual dengan kawan kita di tempat parking kereta sambil berdiri.
Berbual punya berbual, kita ternampak tali pinggang yang dia pakai.
Kita terberkenan melihatnya. 

Sebelum ini dia belum pakai lagi.
Kita pun menunjuk ke arah tali pinggang dia dengan tujuan ingin bertanya di mana dia beli. 
Belum sempat kita membuka mulut, dia terus menghulurkan tangan dia nak bersalam dengan kita kerana dia ingat kita nak bersalam dengan dia. 
Dia ingat kita dah nak balik dah. 
Dan kita tak mahu dia segan, kita pun terus bersalam dengan dia, walaupun bukan niat kita nak bersalam.
Lepas itu kita pun belah walaupun belum berniat nak belah lagi.




33 comments:

  1. Tak pernah...

    kalau kawan kamcing, boleh je sambung sembang sampai berpeluh. tapi kalau orang yang lebih dihormati/berpangkat atau kawan kenal gitu2 je, memang la segan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun tak pernah, tapi boleh bayangkan kan ?

      ia berlaku kepada saya dengan orang yang senior dari saya.

      Delete
  2. Samalah juga macam hulur tangan minta nasi tambah, tapi diberi air basuh tangan. :)

    ReplyDelete
  3. hihihi..... mmg la tersipu2 kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun .. tapi kalau kita bersahaja, kawan kita tak perasan pun.

      Delete
  4. Hahahahahaha...tak pernah, bila saya bayangkan kelakar la pulak.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dikenangkan kembali boleh buat tersenyum seorang diri.

      Delete
  5. Hostile sangat ni.. teringat that day suami saya angkat tangan offer penampar kat our daughter si JJ tu, then selamba jer JJ high-5 tangan bapak dia tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kelakar .. comel jer JJ buat gitu. Kalau nak marah pun tak jadi.

      Delete
  6. Itu ok lagi kot.. Kalau kita nak salam tapi orang tak hulur tangan tu lagi haru...

    ReplyDelete
  7. hahahaha..
    moralnya uncle, lain kali kalau berkenan, jangan tunjuk dgn tangan...jeling aja dgn mata! :P

    ReplyDelete
  8. hahaha... mesti kawan uncle kecik ati lepas tu.. sian dia.. belum puas bersembang terus bersalam nak balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin sebaliknya .. entah2 dia pun nak cepat balik.

      Delete
  9. Lerrr PakNgah, awat tak berterus terang ja dengan member senior PakNgah tu semasa tengah berjabat tangan? Huhuuu...

    ReplyDelete
  10. Haha. Malu sendiri.
    Nasib baik tak penah kene lg :D

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nasib baik .. Tkasih bebanyak kerana sudi singgah.

      Delete
  11. Hehehe kelakar jer bunyinyerr ... Tak biasa kena camni Pak Ngah .. Lya singgah dan Follow Sini ..Ada masa Pak Ngah singgah la ya ..http://akifimtiyaz3.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkasih bebanyak kerana sudi singgah dan follow.

      Delete
  12. Salam pekenalan..

    hahaha. lawak. kesian orang yang nak tak nak balik lagi. lagi sedih kalau baru sampai kat tempat kenduri pastu jadi camtuh. tak kan nak balik dah kan. makan pon tak lagi. hahah

    jemput singgah ke blog kita http://ismahasmi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali. Kalau baru sampai mmg naya .. kena cari kedai mamak nampaknya.

      Delete
    2. tuh la kalau kena kat saya... mesti sebak kelaparan.. hehehe

      Delete
  13. Tak pernah. Tapi saya dapat bayangkan situasi itu ☺☺

    ReplyDelete
  14. Ok, agak lawak dgn situasi tue... hahaa baca ayat-ayat yang terakhir tue dengan senyuman sumbing dibibir...

    #done follow.
    Jemput singgah sini plak ye http://aienlieyrusli.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyum sumbing tak apa, jangan senyum kambing. Hehe.

      Delete
  15. Nak tanya...tanya jelah tangan jangan sibuk nak jalan Pak Ngahhhh...

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.