Saturday, November 17, 2012

LANGKAH-LANGKAH MENURUNKAN BERAT BADAN.

Sekurang-kurangnya ada 5 langkah, iaitu:

1. Sedar diri berlebihan berat badan dan kita tidak menyukainya. Kalau kita tak sedar atau pun sedar tapi suka berat badan kita macam itu, tak ada masalah. 

2.  Mencari dan membeli buku untuk mendapatkan petua nak turunkan berat badan.

3.  Baca buku itu. Kalau disimpan sahaja tanpa di baca, tak ada maknanya.

4.  Ikut apa yang buku itu ajarkan. Jangan memandai-mandai buat A kalau buku suruh buat B.

5. Teruskan buat hingga sampai kepada berat badan yang diinginkan.  Kalau hanya buat sekali, baik tak payah.


...............................................................................................

Sub-Entry: Iris Menunjukkan Cara Mudah Menurunkan Berat Badan. 

 
.

26 comments:

  1. Comel je Iris buat macam tu. tapi Atuknya tak payahlah buat macam yang Iris buat.... Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau atuknya yang buat macam itu .. nenek dia yang kurus !

      Delete
  2. Sedar, tapi sengaja buat buat tak sedar! hahahaha

    ReplyDelete
  3. mcm entri utk saya pulak heheheh. Kene la pinjam Iris kalau macam tu. :D

    ReplyDelete
  4. KECIK-KECIK DAH PANDAI BERSENAM..

    ReplyDelete
  5. Kakak rasa macam terkena batang hidung baca 5 step diberi.
    Geramnya kakak tengok Iris. Usia macam ini memang sedang suka melompat. Siapa yg pegang dapatlah senam sama:)

    ReplyDelete
  6. Aik, tak makan cili pun terasa pedas ni...terasa I.

    ReplyDelete
  7. Salam Sejahtera PakNgah,

    Sedang berusaha dan usaha tanpa give up..
    Dapat weight ideal, dah tu lupa diri, makan dan makan,
    resulting naik dan naik...hik3x

    ReplyDelete
  8. samalah mcm GB tu. Kena gilir2 pinjam Iris.

    Kalau dah penat main dgn dia dan lemak saya pun dah banyak yg terbakar, kasi Iris main dgn Adam pulak.

    ReplyDelete
  9. langkah no satu paling penting. kehkehkeh

    ReplyDelete
  10. pagi tadi jalan-jalan kat tepi tasik mengkuang. tak sampailah 1000 langkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau saya mungkin terus duduk memancing ikan ..

      Delete
  11. Jangan kata nak ikot ke lima-lima langkah yg tuan cadangkan tu... nak 'melangkah' selangkah pon malas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam tu, saya pun malas nak komen.

      Delete
  12. hahahaha..Bernas sungguh tips uncle!

    ReplyDelete
  13. Kita beli cd erobik .....dok dlm almari hehehe

    ReplyDelete
  14. Susah sangat nak ikut sbb susah nak kawal tekak ni...

    ps: saya download free photoscape & edit foto kalo nak sorok2 muka etc.. rasanya kt windows pon boleh kot.. kt powerpont pon boleh, insert image lain atas muka2 tu..

    ReplyDelete
  15. tips yang mmg lain dari yang lain lah....moga sapa2 yg ikut tu akan berjaya...

    ReplyDelete
  16. Comelnya Iris.. Geram tengok gelagatnya tu .. :)

    ReplyDelete
  17. geram nya tengok iris..comelnya dia..apasal la masa pi rumah dulu iris tak de

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.