Kita orang Melayu ni lempeng lagi menyelerakan.
orang Jawa macamana ?
tak makan hashbrown. lempeng pun tak makan. kalau cucur tepung/udang, makan.. hehe.. nugget melayu.. ;)
saya makan semua ..
Salam,Lempeng yg best .. Aruah Mak dulu suka buat lempeng .. Lempeng tu, kalau ada sambal sikit, best
saya makan cicah dengan santan durian .. pergh !
tekak melayu saya memang tak terima telan hashbrown....lempeng memang kesukaan dari dulu.tak kesah dicicah dengan kari/sambal/susu pekat manis.... :)
dan juga enak dimakan begitu saja .. kan !
lempeng tu kira hashbrown utk org melayu..hihihihih
sedap lagi lempeng dari hashbrown tuh..
tapi tekak budak2 tak sama dengan tekak orang tua ..
Sedap tu. :)
Aslkm... Lempeng lagi sedap dari hashbrown..=)Dulu masa saye masih bersekolah Arwah Nenek selalu suruh saye buatkan lempeng...~('_')~
alaikkumsalam.kesiannya .. dah lamalah awak tak makan lempeng ye ?
Orang perlis panggil pek nga...hahaaa... Cuba tanya Mak Ngah.
nanti nak suruh makngahnya masak pek nga esok pagi !
sedap tu makan sama sambal tumis plus sikit ikan kerring.. dah lama tak makan lempeng.
lempeng pisang enak dimakan begitu saja .. kalau lempeng kosong memang sedap dimakan dengan sambal tumis.
Lempeng pisang kakak suka:)
samolah kito !
Assalamualaikum,lempeng apa ni pakngah?ubi kayu + kelapa buat lempeng pun sodap hu huhuhu
lempeng dibuat dari pisang emas yang tak sempat dibawa orang belayar !
Lempeng jugak yg sodapp.... Lempenglah yg membosarkan den...
kalau makan pagi petang siang malam bertahun-tahun, makanan apa pun membosankan. hehe
ala.. hashbrown guna kentang parut.. lempeng guna gandum tepung.. =ptapi lempeng cecah sambal sardine..halamaaakkk....
masukkan sambal sardin atas lempeng dan gulung lepas tu ngap !
Itu lempeng brown nampaknya. Tak komanlah. Apatah lagi jika dalam ramuannya ada parutan kelapa. Lomak lempengnya!
memang itulah ramuannya dan dimasak dengan penuh kasih sayang ...
KEBETULAN.. PAGI TADI MAKAN LEMPENG KELAPA CECAH SAMBAL.. PERGHH.. MEMANG SEDAP..
saya membesar dengan lempeng .. tu sebab masa remaja dulu badan pun melempeng ! hehe
lempeng pisang letak milo. sedap tu...
macam-macam cara nak bagi dia sedap lagi kan !
Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.
Kita orang Melayu ni lempeng lagi menyelerakan.
ReplyDeleteorang Jawa macamana ?
Deletetak makan hashbrown. lempeng pun tak makan. kalau cucur tepung/udang, makan.. hehe.. nugget melayu.. ;)
ReplyDeletesaya makan semua ..
DeleteSalam,
ReplyDeleteLempeng yg best .. Aruah Mak dulu suka buat lempeng .. Lempeng tu, kalau ada sambal sikit, best
saya makan cicah dengan santan durian .. pergh !
Deletetekak melayu saya memang tak terima telan hashbrown....lempeng memang kesukaan dari dulu.tak kesah dicicah dengan kari/sambal/susu pekat manis.... :)
ReplyDeletedan juga enak dimakan begitu saja .. kan !
Deletelempeng tu kira hashbrown utk org melayu..hihihihih
ReplyDeletesedap lagi lempeng dari hashbrown tuh..
ReplyDeletetapi tekak budak2 tak sama dengan tekak orang tua ..
DeleteSedap tu. :)
ReplyDeleteAslkm...
ReplyDeleteLempeng lagi sedap dari hashbrown..=)
Dulu masa saye masih bersekolah Arwah Nenek selalu suruh saye buatkan lempeng...~('_')~
alaikkumsalam.
Deletekesiannya .. dah lamalah awak tak makan lempeng ye ?
Orang perlis panggil pek nga...hahaaa... Cuba tanya Mak Ngah.
ReplyDeletenanti nak suruh makngahnya masak pek nga esok pagi !
Deletesedap tu makan sama sambal tumis plus sikit ikan kerring.. dah lama tak makan lempeng.
ReplyDeletelempeng pisang enak dimakan begitu saja .. kalau lempeng kosong memang sedap dimakan dengan sambal tumis.
DeleteLempeng pisang kakak suka:)
ReplyDeletesamolah kito !
DeleteAssalamualaikum,
ReplyDeletelempeng apa ni pakngah?
ubi kayu + kelapa buat lempeng pun sodap hu huhuhu
lempeng dibuat dari pisang emas yang tak sempat dibawa orang belayar !
DeleteLempeng jugak yg sodapp.... Lempenglah yg membosarkan den...
ReplyDeletekalau makan pagi petang siang malam bertahun-tahun, makanan apa pun membosankan. hehe
Deleteala.. hashbrown guna kentang parut.. lempeng guna gandum tepung..
ReplyDelete=p
tapi lempeng cecah sambal sardine..halamaaakkk....
masukkan sambal sardin atas lempeng dan gulung lepas tu ngap !
DeleteItu lempeng brown nampaknya. Tak komanlah. Apatah lagi jika dalam ramuannya ada parutan kelapa. Lomak lempengnya!
ReplyDeletememang itulah ramuannya dan dimasak dengan penuh kasih sayang ...
DeleteKEBETULAN.. PAGI TADI MAKAN LEMPENG KELAPA CECAH SAMBAL.. PERGHH.. MEMANG SEDAP..
ReplyDeletesaya membesar dengan lempeng .. tu sebab masa remaja dulu badan pun melempeng ! hehe
Deletelempeng pisang letak milo. sedap tu...
ReplyDeletemacam-macam cara nak bagi dia sedap lagi kan !
Delete