Saturday, September 14, 2013

SONYUM SOKOJAP 63 : TENGOK TV YANG 'ON'.


Gambar hiasan hasil carian Google.


Petang semalam kawan saya telefon dari Johor meminta maaf kerana tidak dapat hadir kenduri kawin saya punya anak hari tu. Sebaik mendengar deringan telefon, saya pun mengangkatnya seraya berkata:

Saya: Assalamualaikum.

Dia: Alaikumsalam .. tengah buat apa tu ?

Saya: Tengok TV ..

Dia: TV tu 'on' ke tidak ?

Saya sedikit kehairanan dengan pertanyaan dia, tapi tetap menjawab: 'On' lah .. kenapa ?

Dia: Hahaha .. nasib baik. Kalau tengok tv tak 'on' .. dah tak lama lah tu.

Saya. Hahahahahahahaha (dalam hati berkata-kata .. ciss ..terkena aku hari ni)


Dapat tak 'joke'nya ?

..............................................................................................................

Sub-Entry: Kisah Menarik Kawan Saya Masuk Surat Khabar.

Saya tak nak cerita lebih-lebih apakah kisahnya sebab dia ada buat entri khas di blog dia. Silalah ke sini untuk mengetahui kisahnya yang telah berulang alik antara Seremban - KL selama 8 tahun.

18 comments:

  1. "Kenduri kawen saya punya anak"..he he panjang sikit nulih kan

    ReplyDelete
  2. haha mmg pak ngah terkena lah kali ni

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    Kerap juga saya blur masa orang buat lawak...kali ni x blur hu hu hu

    ReplyDelete
  4. Saya dapat tangkap joke tu, tapi Pak Ngah lambat sket eh? Tak pe perkara biasa la tu. Kadang-kadang bagi saya joke macam tu bukan lawak, tapi annoying. Saya tak gelak pun, cuma senyum sebab nak ambil hati.

    ReplyDelete
  5. Assalam Pakngah,
    Kakmah masa baca tajuk dah dapat tangkap dah lawaknya,
    sebab kakmah selalu tengok tvy ang tak on ni
    nak tau apa yang kita nampak kalau tengok tv yang
    tak on, hehehe..gambar kita sendirilah...

    Gambar juga kan hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan buat selalau cenggitu Kakmah .. hehe.

      Delete
  6. hahaha..serupa la ngan saya punya anak, tiapkali saya mintak tolong "bukak kan tv" pasti dia jawab, "jap jap...nak amik screw driver dulu" hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 susah juga cakap Melayu ni kan ?

      Delete
  7. pakngah, semalam baru tau lavender height kat mana sbb smlm ke senawang specialist SALAM jenguk anak buah di ICU. besar juga kawasan tu rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg besar .. boleh diisytiharkan sebagai sebuah negara merdeka. Hehe.

      Hospital tu depan rumah Pakngah.

      Delete
    2. saya sokong uncle jadi Presiden yg pertama! hahaha

      Delete
    3. nampak mcm kawasan baru. saya try gugel kalau2 masih ada rumah dlm pembinaan utk dijual.

      Delete
    4. sentiasa saja ada rumah dan tanah untuk dijual dari masa ke semasa ..

      Delete
  8. tnhj,
    kalau saya tak cakap "on" tv tapi "bukak" tv...lagi haru kalau tengok tv yang dah terbukak..haiii nampak wayar je la hehee...

    tnhj, terimakasih banyak sebab linkkan cerita saya kat sini... alhamdulillah ramai jugak sahabat datang jengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama dan begitu juga sebaliknya ramai juga orang yang datang dari tempat RKA ..

      Delete
  9. Aina pun minta maaf tak dapat datang tak adahal lain tapi penyakit bila uban dah mula memutih di keplala sudah datang.

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.