Thursday, March 7, 2013

SONYUM SOKOJAP 56 : GAME APA KAU MAIN ?


Che Ngang: Macamana kau buat perut kau jadi kecik ?

Che Wel. "Aku main game hari-hari"

Che Ngang: "Aku pun main game hari-hari, tapi perut aku tak kecik-kecik gak"

Che Wel. "Game apa kau main? "

Che Ngang: "Karom ...!"

Che Wel:  Club


...........................................................................................................

Sub-Entry: Memenuhi Permintaan Faraherda.

Hah! Nape Pakcik edit pic Iris tu? Nak tgk pic penuh die. Pls Pakcikkk! Pleaseeeeeeeeeeee! Lagi satu, nape Pakcik kaburkan muka MakNgah tu? Jgnlah kaburkan. Nak gak tgk pic MakNgah.

Pleaseeeeeeeeee!








* Gambar Makngahnya tak payahlah kot .. dah banyak dah !



31 comments:

  1. Salam,
    Saya pun selalu main game, perot makin bolat ade le. Main game solitaire..Hmmmmm.

    Comelnye Iris...pipi tembam tu mesti selalu kena cubit.

    ReplyDelete
  2. selalu main game.. game kereta Hill Climb Racing..

    dekat dalam telefon bimbit.

    hahaha

    ReplyDelete
  3. Assalam Pak Ngah layang balik.. :D

    Comelnya Iris...kalau bab game ni Ummi suka chess ja...santai gitu.. :D

    ReplyDelete
  4. main game angry birds..tak kempis2 pun perut hehe

    ReplyDelete
  5. Cute kalau tgk baby masih kecik2 ni

    ReplyDelete
  6. main chess pun tak kempis perut tau...hahaha

    ReplyDelete
  7. Saya tak suka main game. suka jalan2 jer..heheheheh. Aduhhh Iris.. comelnyaaa

    ReplyDelete
  8. comelnya cucu pak ngah...nama pun sedap..

    main karom kalau sampai lupa nak makan rasanya boleh kempiskan perut kot...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. shopping pun kalau sampai lupa makan, boleh juga kempiskan perut dan dompet .. heh

      Delete
  9. saya suka main soduko. hari2 mesti main dalam iPad.dok duduk saja, tu sebab badan pun makin naik..

    comelnya cucu pak ngah...

    ReplyDelete
  10. sy tak minat game..haha, dah tentu perut sy makin naik....dh cuba 'game abgry bird'...hancus kena gelak anak2..

    ReplyDelete
  11. Assalam. Saja teringin nak tahu, kalau boleh, apalah agaknya yang paling menyeronokkan hati, bila Pak Ngah bertemu Iris, cucu comelnya tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda ini susah nak cakap sebab ia berkenaan dengan perasaan .. namu saya percaya serupalah keseronokannya bila Tuan bertemu cucu.

      Delete
  12. Ala comeynyer Iris. Ni la yang Pak Ngah rindu ek, alaaa baru 2 minggu, saya ni laaagi la berminggu minggu ganti bulan tak bawak cucu jumpa mak huhhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kalau dah lama-lama dia dah 'mangli' kot !

      Delete
    2. "Mangli" tu macam "kalis" ek? kalis? hahahaa

      Delete
    3. lebih kurang macam "dah tak kisah" atau "immune" kot !

      Delete
  13. Aduhaiiiii!!! Smlm sy bz. Tak smpt nak jengah. Hari ni sy balas dendam. Bila bukak je blog Pakcik, yarabbiiiiiiiiiiiiiiiiii! Mcm ne sy nak thn diri dr geram tgk Iris ni Pakcik??? Sila bg solution yg berkesan??? Klu dpt kat tgn sy ni, mmg abis kene gomol n cium2 je dak iris ni. Smpi sy lupe psl entri lawak atas tu. Hahahahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapek pakcik nak nolong eh ..

      solusinya: awak gomollah orang lain yang berada kat rumah awak yang sah diperlakukan sedemikian rupa.

      Delete
  14. main game yg gerakkan tangan je, sangat jauh untuk mengempiskan perut..hihihihi...gambar iris yang last tu nampak garang! :)

    ReplyDelete
  15. Paling best, main masak-masak laaaa

    ReplyDelete
  16. Kecik-kecik memang comel. Semua orang suka. Bila dah besar dan nakal, ibu bapa yang terpaksa suka. orang lain... tanya khabar saja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. begitulah lumrah hidup yang harus kita lalui ..

      Delete
  17. comelnya iris...anak saya pun nama iris jugak

    ReplyDelete
  18. Comelnya cucu pakngah. Geram tgk pipi dia yg bulat tu.

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya .. panggil je Pak Ngah.