Friday, October 16, 2009

DAKU BERPINDAH PEJABAT !

Minggu lalu dan minggu ini saya sibuk dan kelamkabut sikit. Bahagian saya berpindah dari pejabat lama ke pejabat baru bersebelahan The Mines, dekat dengan stesen komuter Serdang. Pejabat lama dah sendat. Parking pun tak cukup. Pejabat baru selesa. Parking berlebih2.

Tapi biasalah bila pindah. Mula2 masuk barang ke dalam kotak, kemudian keluarkan dan susun balik. Kemudian ada pulak barang yang tak jumpa cari. Perabot pun belum semua sampai. Tempat makan pun belum jumpa yang betul2 kena dengan selera.

Pejabat baru masih belum ada telefon, internet, fax. Pakai hanfon sahajalah. Pendingin udara pun belum stabil. Sekejap sejuk macam di kutub utara, sekejap lagi panas macam di gurun Sahara. Balik rumah melepek. Tu sebab saya kurang menjengah blog kawan2. Maaf ye.

Saya cuba naik komuter dari Seremban. Tahan dua hari je. Kemudian bawa kereta semula. Jadualnya tak boleh harap. Lewatnya bukan seminit dua. Baik pergi atau balik. Satu hari tu, satu trip langsung tak tiba-tiba. Kalau naik komuter, belanjanya cuma RM13 sahaja sehari iaitu untuk tiket pergi RM5, balik RM5 dan parking RM3. Kalau bawa kereta, tol sahaja dah RM13.60. Kalau campur dengan minyak hampir RM50 sehari. Senget eden.

Nantilah bila komuter dah bertambah kocnya dan jadual pun dah boleh pakai, saya akan naik balik. Bila? Ntah!

15 comments:

  1. salam tuan al-lavendari..

    apa khabar? moga sihat seadanya..
    waaa...dah berpindah tempat baru ekkk..mesti suasananya pun baru ye takk..



    p/s: moga ceria di hari ini..

    ReplyDelete
  2. aduhai.. rm50 sehari.. aku aku.. ujung bulan dah melepek..

    ReplyDelete
  3. owh tuan...

    sungguh kasihan daku mendengarnya
    berkelana merantau kembara
    mecari sinar dari kekurangan
    berfikir ligat mencari jawapan
    apakah relevan kegunaan kereta or
    pengangkutan awam ?

    Terdengar terngiang ditelinga, pemerintah kerajaan disinggahsana,
    akan menjadikan pengangkutan awam
    tercanggih didunia ..,
    tetapi itu janji 2 tahun lalu
    apakah akan tertunai di tahun ini ?

    kasihan..sungguh kasihan tuan ..

    heheee

    ReplyDelete
  4. salam..:)
    Aduhai..kalau rm50 sehari..seminggu??sebulan???owhh..!
    kes haru biru gak ni...erk!

    ReplyDelete
  5. penatnya berulang-alik kan!
    tapi mesti seronok kalau pindah tempat baru...suasana pun baru.

    ReplyDelete
  6. memang meyeksakan aku pernah berulang alik dari senawng ker tropicana damansara selama setahun lebih memang tak boleh tahan belanjanya...berhenti tapi berulang alik dari senawang ke melaka pulak sama ajer...

    ReplyDelete
  7. Sallam, itulah namanya kehidupan yang terpaksa kita tempuh atau pun rempuh....

    ReplyDelete
  8. Salam tuan .Bab pindah memindah nilah yang paling saya benci. Tapi nak buat macam mana ya?

    ReplyDelete
  9. cik amy
    hari ini terlebih kenyang, banyak gi kenduri orang nak pergi haji.

    tedi
    rasa macam nak naik motor je, tapi dah tua2 ni, tak berani pulak.

    linda
    wah pandai berseloka. mula2 tu macam simpati sangat, tapi hujungnya heheee pulak.
    huhu

    alvin
    kalau rakam nanti, minta satu cdnya ye !

    pn kartini
    memang haru biru, tapi apa pilihan yg ada. nak sewa rumah kat ofis, lagi haru biru, merah, coklat hidup saya nanti.

    fadzilah.
    memang penat. lepas ni nak cari member kongsi kereta.

    mamai
    oh awak berulang lagi jauh ye. kalau gitu saya untung jugalah sikit.

    as
    betul. kena rempuh selalu.

    abu muaz
    dulu2 org kata, 7 kali pindah, papa. tapi kini kalau tak mau pindah, papa.

    ReplyDelete
  10. 50 hengget sehari? huhuhuhu mmg melara ~jit

    ReplyDelete
  11. pertemuan pastinya ada perpisahan. baru je sekejap beramah mesra ngan bos dh pindah lak. kat blog jela ye jadik phubung lak. harap2 ada la masa singgah pb lagik ;(

    ReplyDelete
  12. frodo
    boleh kasi pinjam duit? cukup bulan pakcik bayar !

    ReplyDelete
  13. fatrina
    tu lah, ngapa awak tak kerja bhg pb masa saya jadi sub dulu.
    x pe, blog ada, phone ada ... kalau nak dtg pun bukan jauh sangat.
    saya pasti akan dtg ke pb, kalau ada karok.

    ReplyDelete
  14. memang penat pindah off, penat minda penat badan

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.