Monday, April 16, 2012

BUNGA-BUNGA BERGUGURAN DI LAVENDER HEIGHTS.







Ingatlah wahai bunga .. bila sudah jatuh ke bumi, tiada siapa lagi yang ingin  peduli. Gambar-gambar tersebut anak saya Ifa yang ambil. Tapi saya yang mengarahkan dan membawa dia !

...............................................................................................................................................

Sub-Entry: Poskad dari Mieza.




Baru-baru ini saya menerima 3 keping gambar yang sangat cantik dari Meiza pemilik Blog Postcode 7647 yang kini sedang  berada di New Zealand.  Terima kasih Mieza di atas kiriman dan ingatan itu. Untuk melihat lebih banyak lagi gambar yang cantik dan berkualiti, silalah ke blog beliau.


23 comments:

  1. cantik sungguh kejadian Allah

    ReplyDelete
  2. Sedihnya kalau senasib dengan bunga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah hakikat alam .. tapi kalau jadi buah yang sedap, berebut2 orang nak.

      Delete
  3. Ctknye bunga kuning tu.

    Lumrah si bunga. Bila bertakhta ditangkainya, dicium dipuja. Bila layu dan luruh dari takhtanya...hilang seri, bau pun tiada.

    ReplyDelete
  4. adat le tu. mana boleh bunga duduk lama2 atas dahan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak duduk lama sikit .. bertukar jadi buah. tentu ramai yang tertunggu2.

      Delete
  5. bila dah tengok gambar cantik la pulak..tapi jenuh la nak menyapu ye..

    ReplyDelete
  6. wah.. di sana sudah musim luruh ke? di sini masih lagi musim panas dan kadangkala hujan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka kita berbeza musim .. padahal bukan jauh pun Melaka dengan Senawang tu.

      Delete
  7. pandai anak Tuan Haji tangkap gambar ya, menarik! terpegun saya dibuatnya..

    agaknya kenapa wanita sering disamakan dengan bunga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga melambangkan suatu yang cantik dipandang dan sedap dicium baunya .. dan kenapa pulak lelaki sering disamakan dengan kumbang ?

      Delete
  8. memang cantik... memang skarang musim bunga ni, meriah dengan bunganya yg lebat dan warna kuningnya yg terang

    Sabtu lepas saya ke TTJaya lalu LH, memang perasan pokok ni sedang berbunga

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sayang buahnya tak boleh di makan ..


      sekarang ini bunga tu sudah tak banyak lagi .. kejap je musim bunga di sini.

      Delete
  9. "Ingatlah wahai bunga .. bila sudah jatuh ke bumi, tiada siapa lagi yang ingin peduli. "
    setuju!!

    ReplyDelete
  10. alien.

    tetiba saya teringat lagu seorang penyanyi indonesia .. "insan dan bunga" oleh tiar ramon

    http://www.youtube.com/watch?v=SYpoImWRTqE

    ReplyDelete
  11. Sambil lalu biasanya tak perasan pun, dek sentisa terkejar2, tapi bila dah digambarkan, terserlah kecantikannya, terutama yg close-up tu.. Tahniah kpd jurugambar dan pengarahnya..

    ReplyDelete
  12. Bila lalu ttak perasan pun, dek sentiasa terkejar-kejar. Bila dah digambarkan, terserlah keindahan dan kecantikannya terutama yang close up tu. Tahniah kepada jurugambar dan pengarahnya...

    ReplyDelete
  13. Sambil lalu biasanya tak perasan pun, dek sentisa terkejar2, tapi bila dah digambarkan, terserlah kecantikannya, terutama yg close-up tu.. Tahniah kpd jurugambar dan pengarahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mata jurugambar sentiasa tajam melihat benda2 macam ni ..

      makchaq duduk kat lavender heights ke ?

      Delete
    2. Makchaq di Putrajaya, semedang kalut (faham ka ni?),
      sampai tak dan nak menikmati keindahan alam ciptaan Allah ni..
      apa yang dok hambat pun tak tau..

      Delete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya .. panggil je Pak Ngah.