Sunday, January 20, 2013

RAHSIA BLOG TIDAK POPULAR TERBONGKAR !

Berikut adalah beberapa panduan mudah jika tidak mahu blog anda popular.

1. Selalukan dan banyakkan guna perkataan kotor dan mencarut.

2. Usah biasakan ziarah blog orang lain.

3. Kalau ziarah pun, jangan tinggalkan komen.

4. Jangan follow sesiapa.

5. Usah wujudkan bloglist. 

6. Selalu muatkan cerita-cerita peribadi anda seperti  kekayaan, kehebatan diri,  pangkat dsb.

7. Muatkan sebanyak mungkin gambar-gambar 'gedik' dengan pasangan, tunangan atau dengan kekasih anda.

8. Bubuh "word verification" seperti di bawah.


 

63 comments:

  1. Pak ngah...

    Saya bukan robot. Saya ada hati dan perasaan... Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang perasaan saya bengkak bila berhadapan dengan benda alah tu 1

      Delete
  2. Hehehe. Yang paling bawah mmg betul. Kadang dah taip sekali keluar mintak verification yg bukan2 terus kensel nak komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kadang2 tu nak komen juga, maka terpaksalah bersusah-payah !

      Delete
  3. Setuju sangat... kalau bahasa tak elok dan maki hamum orang pun orang tak suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahasa tak elok dan maki hamun tu termasuk bawah panduan no. 1.

      Delete
  4. Salam, Huhuhu... mmg parah kalau ada blog macam tu Tuan haji :) Entri macam nak melepaskan geram aje hehehehe.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul .. yang terlebih geram yang no. 8 tu !

      Delete
  5. meh saya jadi followers ke 860 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerana sudi jadi follower .. ikut jangan tak ikut ! hehe

      Delete
  6. Saya tak buat pun semua tu tapi....tak fofular jugak, nak buat camna ye

    ReplyDelete
  7. Saya tak buat pun semua tu tapi....tak fofular jugak, nak buat camna ye

    ReplyDelete
  8. Rasa saya kalau lagu background kuat sgt pun mengganggu gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang .. saya pernah beberapa kali terperanjat terutamanya kalau blogging tengah2 malam.

      Delete
  9. Maaf pak ngah saya komen fr henfon...tetiba keluaq 2......

    ReplyDelete
  10. Yang bawah sekali tu memang buat saya hilang semangat nak komen terutama bila saya masukkan verification dah mesin yg nak kata saya ni bukan robot tu tak boleh baca verification saya. Dah beberapa kali komen saya tak dipublishnya dan hilang mood nak komen di blog org yg berkenaan..... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang pun begitu .. tapi kalau nak komen sesangat tu, usahakan jugalah sampai berjaya.

      Delete
    2. hehehe.

      tapi selalunya bila dah berkali-kali, niat terbatal...

      Delete
  11. :D Boleh dijadikan panduan bagi pemilik blog ni..

    ReplyDelete
  12. ooh....sy org baru berblog..hehe...terima kasih untuk info ini. (terpaksa tinggalkan komen xnak jadi yang no3)...(*__*)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha .. saya berjaya menangkap seseorang dengan entri ini. terima kasih kerana singgah dan tinggalkan jejak.

      Delete
    2. hehe...sy memg silent reader uncle dah lama dah.terima kasih sudi kunjung balas...tetamu pertama sy

      Delete
  13. Selalu gak jumpa yg no 8 tu..kadang2 layan gak ler coz nak tinggalkan komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita serupa .. bila semangat nak komen tu kuat, layanlah juga.

      Delete
  14. oh.. dah kalau memang tak popular, nak buat camana, walau pun semua itu tak ada dalam senarai hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat macamana cigku .. kita bukan artis. hehe

      Delete
  15. saya tahu. Motif utama entri uncle ialah pasal WV kan..keh keh keh..saya pun tak suka ada WV ni..Tapi macam uncle kata lah, kadangkala kita nak sgt komen, so kena lah buntangkan mata cuba baca apabenda yg ditulis tu! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepat sekali sangkaan awak .. dulu awak ada ambil subjek saikologi ke masa kat U ?

      Delete
  16. betul3..rimas bila jumpa blog yg banyak en3 lucah2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya juga tidak menulisnya di dalam blog saya .. bahkan yang ada 'double meaning' juga seboleh-bolehnya saya cuba elakkan.

      Delete
  17. hmmmm... sy x buat pun 1,6,7,8.....

    tetap x glamer.. pembaca sy faham kot, sy pemalu...

    hhehehehheheee

    ReplyDelete
  18. 'word verification' sememmangnya menjengkelkan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya juga tak gemar benda itu dipasang .. mematahkan semangat nak komen.

      Delete
  19. knapa lambat sangat PakNgah bongkarkan rahsia ni.. sy pun tensen dgn no 8 tu, tambah2 bila bw waktu mlm... mata dah kelabu asap

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya buat n3 ini pun pasal yang no. 8 mulanya .. yang no. 1-7 tu untuk penyedap cerita je !

      Delete
  20. IM pun nak tahu juga kenapa blog IM tak banyak komen macam blog tuan! Mungkin kerana kesusahan yang begitukah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau awak ada pasang WV itu eloklah dipertimbangkan semula pro dan kontranya ..

      Delete
  21. Kita sama. Memang tension jer kalu jumpa benda ni...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya bukan tension tapi geram .. tambah2 kalau dah buat tapi kena reject.

      Delete
  22. yg no 2 tu macam kena kat saya je... ha..ha... bukan tak nak ziarah tapi biz la tuan haji

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak yang kena sebenarnya termasuklah saya sendiri .. jangan terasa pulak.

      Delete
  23. Salam Pagi Isnin,

    saya..saya... dah komen... hehehehee....

    ReplyDelete
  24. ahahahhaa.. saya pun bukan robot... koh koh koh

    ReplyDelete
  25. saya syak entri ni akan jadi glemer!!!

    ReplyDelete
  26. ooohoho...patut la blog saya tak popular.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-samalah kita .. cukup makan je. hehe

      Delete
  27. erks..apakah motif post ini?hehe..peace bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen Daddy Ziyyad di atas, menjelaskan dengan tepat motif entri ini.

      Delete
  28. Rahsia yg sgt bagus dipraktikkan...hehehe.

    ReplyDelete
  29. yang last tu susah la sikit sebab spam banyak

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.