Thursday, April 11, 2013

ENTRI SEMPENA ENTRI KE 1,000.


Cetakan skrin menunjukkan entri terakhir saya semalam adalah yang ke 999.

Ini bermakna ini adalah entri saya yang ke 1,000. Selepas hampir 4 tahun bergiat dalam dunia blogging, diam tak diam, sudah 1,000 entri dalam pelbagai saiz saya poskan di blog ini.
 
Bagi saya bilangan itu sudah banyak sebab saya tidak buat entri 4-5 buah sehari. Lumrahnya hanya 1 entri sahaja sehari. Akhir-akhir ini pula, 2-3 hari baru buat 1 entri.

Terima kasih kepada semua kengkawan lama dan baru yang terus memberi sokongan walaupun saya sudah tidak sekerap dulu membuat blogwalking dan membuat komen. Memang saya pemaleh dan tak berguno !

Satu entri kegemaran saya adalah mengenai cerita lawatan saya ke Kelantan dan saya sangat-sangat berharap anda semua membaca entri ini. Tak perlu baca semua, baca tajuk sahaja sudah mencukupi. Tapi janji jangan marah ! Entrinya  ada di sini.

Sepanjang tempoh 4 tahun berblog ada juga masam manisnya. Yang masamnya bila ada entri  yang saya rasa baik dan serius terutamanya entri yang berunsur keagamaan tidak ramai yang berkunjung. Sebenarnya  itu memang sudah saya jangkakan dari awal lagi. Namun begitu ia tidak sedikit pun mematahkan semangat saya untuk membuat entri seumpama itu pada masa akan datang. 

Yang manisnya pula banyak dan tak larat hendak saya senaraikan.




 

36 comments:

  1. Pembaca lebih tertarik membaca kisah artis dari kisah agama - agaknyalah! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far memang betul kakcik...;)

      Delete
    2. secara umumnya saya agak begitu juga ..

      Delete
  2. Tahniah di atas entry yang ke 1000 Pakngah. saya suka entry keagamaan dari Pakngah, sedikit sebanyak buat saya berfiir sejenak. Banyak kesedaran saya dapat dari blog Pakngah ni tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakngah bukanlah "orang agama" .. namun begitu sebagai tanggungjawab sesama Islam, Pakngah cuba sumbangkan sekadar yang mamapu.

      Delete
  3. Salam manis di pagi Khamis yang gerimis.. :)

    Sekalung tahniah buat Pak Ngah...semoga terus menjadi blogger veteran (jangan marah na) yang unggul....amin... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kembali.

      terima kasih atas ucapan dan sedikit pun tak marah di panggil blogger veteran dari segi umur .. tapi dari segi usia blog masih lagi junior.

      Delete
  4. usia yg sama dgn blog sya dan dgn usia si bujang sya
    dan maaf jugak sebab sya sememangnya dah lamaaaaaaaaaaaaa.... sangat tak bw di mana mana termasuk kakcik ,kak erna ,ibu intan, yb doc singa dan seangkatan dengan semuanya
    maafkan hamba penunggu bukit....(",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kita sebaya rupanya dari usia berblog ..

      lepas ni awak bolehlah jadi penunggu gunung pulak !

      Delete
  5. bole terbitkan buku komplilasi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada masalah .. awak berminat jadi penerbit ?

      Delete
  6. DAH BANYAK ENTRINYA.. SAYA BELUM SAMPAI LAGI..

    ReplyDelete
  7. Wah dah 1 k pon! Tahniah uncle.saya akan laju2 terjah kalau entri tu ada gmbr makngah! Peminat tegar makngah la katakan.entah bila dpt jmp uncle dan makngah agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada 13/4 nanti sempena besday makngahnya uncle cadang nak buat n3 tentang dia.

      Delete
  8. tahniah uncle, usia blog Bapak lebih kurang sama dengan blog uncle tapi Blog punya 500 entri pun x sampai..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lama lagi awak boleh potong sebab uncle dah mula hilang kerajinan ..

      Delete
  9. Tahniah Pak Ngah... Apapun blog Pak Ngah memang ramai peminatnya tp jgn minat dgn Pak Ngah udah le takut Mak Ngah soh tutup blog pulak...hahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada orang minat kat Pak Ngah, orang itu sengaja mencari nahas ... hehe.

      Delete
  10. Replies
    1. sekarang ini sudah masuk fasa menurun ..

      Delete
  11. wahh, congrats. 1k bnyk gilaaa. hehehe. kita ni pun baru cecah 100 lepas 2 tahun lebih ada blog. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilangan 100 tu kira banyak juga bagi part-time blogger ..

      Delete
  12. Assalamualaikum,
    Tahniah pak ngah.
    cabaran tu untuk tingkatkan pengunjung bila post entri keagamaan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaikumsalam.

      pakngah akan buat macam biasa sahaja .. tak ada atau tak ramai orang berkunjung pun tidak mengapa.

      Delete
  13. saya baru berapa ratus..sifat pemalas untuk berupdate memang menebal dalam diri.. hehe..
    oh..dah baca entri tu..memang ringkas.. ahaha.. okay la tu janji berupdate blog kan..
    entri keagamaan sebenarnya bukan tak ada yang nak komen tapi speechless.. pakngah dah kongsikan pun dah kira okay..dapat juga pahala.. tak ada yang komen tapi ramai yang membaca.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakngah bukan kata fasal komen tapi fasal pengunjung atau pembaca .. pakngah tak kisah kalau orang tak komen tapi kalau tak ada atau kurang orang berkunjung, rasa kurang gembira sikit.

      Delete
  14. Tahniah...kira banyak dah tu 1000.... makchaq lagi la malas tulis... dah 4 tahun jugak.. harap2 sampai ujung tahun ni capai la 100... tapi BW memang hobi..
    setaip kali jengah memang akan baca semua older post yg tertinggai...
    memang lebih sesuai jadi blog reader..dari blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerana selama ini makchaq menjadi pembaca senyap blog saya ..

      Delete
  15. hahahhaha ringkas gila kan entry tuh......wawawa sudah 1000 entry, tahniah, semoga lebih banyak entry yang best2 lepas nih, tapi kalau tak best pun saya tetap baca!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakngah seronok baca pengakuan awak "kalau tak best pun saya tetap baca!" .. terima kasih bebanyak.

      Delete
  16. Tahniah. Semoga terus gigih menghasilkan entry yang bagus-bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dan teruskan berkunjung ..

      Delete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.