Tuesday, February 28, 2012

TERKENANG SEMASA DULU 45: SEJENAK DI BUCKINGHAM PALACE

Tadi saya beritahu Makngahnya nak buat cermin mata baru sebab power cermin mata yang ada sudah kurang. Nak tahu apa dia jawab ?

"Power cermin mata tu macam tu juga .. mata abang tu yang makin rabun"

Ini yang malas nak bawa dia melawat Buckhingham Palace lagi !



Gambar 1: Kelihatan dua orang pengawal sedang bertugas dengan berdiri tegak tanpa bergerak. Kalau saya kena macam tu, selepas setengah jam pengsan.


Gambar 2: Orang ramai sedang memerhatikan kami bergambar.


Gambar 3: Kebetulan semasa kami sampai istiadat pertukaran pengawal baru nak bermula. Dapatlah kami tengok perarakan kereta kuda memasuki istana.


Gambar 4: Memang patutlah tukar cermin mata baru .. tengok gambar ini pun dah blur.



Gambar 5:  Jauh pun blur .. dekat pun blur.


Gambar 6: Lagi jauh lagi blur .. hehe

19 comments:

  1. Saya cuma pernah tengok pertukaran pengawal berkuda di hadapan pintu gerbang Istana Negara (yang lama). :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertuahlah kakcik sebab saya sendiri belum pernah tengok.

      Delete
  2. eh apa kaitan spek ngan gambar?saya rasa kalau kamera okey..gambar pun okey la kan?

    penah ke Buckhingham Palace tahun 2004.masa tu si kakak umur 3 tahun dan si abang 6 bulan dalam perut umie..pengalaman yg menarik semasa ke sana.skrg pound dah mahal..nak pegi lagi pikir 16kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak ada kaitan langsung .. sengaja nak merapu sekali sekala. hehe

      16 kali taklah banyak sangat kalau mula fikir dari sekarang.

      Delete
  3. Salam Pak Ngah
    Tuka rjgn tak tukar.
    Kalau pakai buat sakit hati , buat apa kan?

    Menyesal tak tgk istiadat tu, emak ayah sibuk tgk tapi saya sibuk ngan anak2 kat tepi taman tu, entah buat papa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kembali.

      tak apa .. boleh pergi lagi. kali ini jangan bawa anak2 pulak.

      Delete
  4. Nampaknya kami pun kena tukar cermin mata sebab 3 daripada 6 gambar tu kami nampak blur.

    Saya sarankan lain kali abg letakkan 3 gambar aje paling maksima sebab selepas tu kami dah tak boleh melihat gambar2 selebihnya dgn jelas..... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. entri hari (29/2) ini hanya 3 gambar abang letakkan, yang dua lagi tu anak abang yg ambil. hehe

      Delete
  5. Ingat Adam aje yg laser. Makngah pun boleh tahan juga.

    Bawa dia ke Istana Negara ajelah bang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ke nak dekat dengan Istana Negara yang baru ini .. abg tak ada title Dato'.

      Delete
  6. LUAR NEGARA BIASA JUGAK PERGI.. TAPI BELAH BARAT BELUM ADA REZEKI NAK PERGI.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-Allah bila tiba masanya akan sampai jua ..

      Delete
  7. Selalunya kan uncle yang bagi soalan/jawab soalan secara melawak dgn org kat kedai/budak kaunter(rujuk entri2 uncle sebelum ni)...sekarang giliran uncle pulak kena macam tu..ekekekekekekekeke...

    ReplyDelete
  8. sebenarnya saya nak tanya...cemana uncle blurkan gambo tu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan awak sudah dijawab dalam kotak mesej fb .. ada puashati ?

      Delete
  9. Sy berdiri 10 minit dah rs mcm berpinar je mata. Hahahaha!

    Hahahah! Suka jawapan Mak Ngah. Mak Ngah mmg cool la orgnye kan Pakcik? Jgn lupa Pakcik sampaikan salam sy pd Mak Ngah ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau begitu kita tak boleh berdiri dekat2 .. nanti awak hempuk uncle. hehe

      tentang salam tu .. insya-Allah.

      Delete
  10. behnya g luar negara..hehehe

    ReplyDelete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.