Monday, May 21, 2012

RABAK.

Berikut adalah beberapa keping gambar kesan kerosakan khemah dan peralatan di Kompleks Sukan Paroi petang semalam selepas habis sambutan Hari  Belia. Saya difahamkan tiada siapa yang cedera.  Yang hairannya, kawasan sekeliling tidak pulak terkena ribut.







.............................................................................................................

Sub-Entry: Saya juga rabak  !


Menukar benda alah tersebut menyebabkan saya rabak sebanyak RM5,800 bulan ni ..
Minta-minta tak adalah orang nak pinjam duit sekarang .. !

32 comments:

  1. tuan haji, nak pinjam duit boleh? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. RABAK.satu perkataan tu boleh bawak dua maksud kan..betul la tajuk ni..he he..
      mahal betul benda alah tu ye..nasib kena ngan orang yang ada duit..boleh jugak ganti walaupun RABAK..

      Delete
    2. mahu tak mahu kena juga ganti. kata forman tu .. sudah sampai masanya.

      Delete
  2. Err...mgkn Pakcik dpt durian runtuh baru2 nie kot? Tu yg kete pun bt hal je. Selalunye, kete nie klu kite dpt bonus ke, kenaikan gaji ke, duit kutu ke, duit menang hadiah shell tu ke...mst kete pun nak habuan die gak...Pakcik pasan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam tu oklah juga .. ni tak ada apa-apa yang masuk kecuali sedikit kenaikan pencen yang tak boleh bayar suku pun dari harganya.

      Delete
  3. Uncle,pinjam seposen pun xleh ko?
    Okap bonar klu gitu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam konteks ni istilah 'okap' tu tak berapa sesuai .. yang lebih sesuai adalah berjimat cermat. okap = nak bolot semua.

      Delete
    2. owh..hehe...
      Yun dah lama x spiking nogori..

      Delete
    3. kalau nak betul2 mahir, kena kawen orang nogori ..

      Delete
  4. PERGHH.. DUA-DUA MEMANG RABAKLAH..

    ReplyDelete
  5. apa masalah kereta uncle tu? alternator?

    kenapa hanya khemah di pusat belia tu aja kena ribut? maybe kita perlu juga menilai dari sudut mata hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan alternator tapi sebuah pump ntah apa ntah ..

      ttg kena ribut kat situ sahaja, renung2kanlah peringatanNya.

      Delete
  6. huhuhuhu...

    khemah jenis ni memang tak sesuai guna kat msia. ni yang kecik, case dah barai.

    ade satu lg type kat kompleks negara sedang buat kerja-kerja baiki. bahan yang same lebih kurang. *ayat ape ni? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kena cipta khemah kalis ribut kot !

      Delete
  7. saya nak pinjam uncle!!! :p

    tapi khemah yg rabak itu mmg kene dirobek hati kite ni utk memahami mesej tersirat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau uncle sebut direct nanti, ada yang tak setuju dan mungkin marah. itupun uncle cuba dihalang oleh pak guard supaya tidak mengambil gambar .. apa yang disembunyikan, ntah.

      Delete
  8. aduh! memang rabak sungguh.....huhu.

    Kalau dah pakai kete lebih2 lagi yg macam pakngah punya, sekali rabak, mana datang ratus2 kan pakngah, ribu terus....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu harga yang perlu di bayar untuk sebuah keselesaan !

      Delete
  9. kalau sy beli benda alah tu, mungkin sy kena ikat perut selama 2 bulan kot.. dan mungkin terpaksa menumpang makan kat rumah pakngah.. (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pun terpaksa adjust bajet memancing dua tiga bulan .. kena kurangkan memancing dikolam berbayar. mungkin lepas ni mancing kat lombong tinggal jer.

      Delete
  10. Salam Pak Ngah...
    Macam tahu-tahu saja Pak Ngah...baru berhajat nak pinjammmm....he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya pelangin angan mu musnah ..

      Delete
  11. RM5k?????
    Uncle boleh buat saya bahagia kalau Uncle belanja saya makan dengan duit tue.. hua hua hua

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin boleh buat bayar muka hantaran perkahwinan awak .. (eh .. awak dah kawin ke belum ?)

      Delete
  12. dia mcm tau jaaa kan.... dapat tunggakkan pencen bulan ni ... heheheheh

    rabakkk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat tunggakan pun hanya untuk 3 bulan jer .. masih tak dapat menampung bayaran benda alah tu.

      Delete
  13. innalillaah...

    sabar jer laa...namanya dunia pun hanya pinjaman jer kan?
    ada orang nak pegang seratus pun kempunan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul .. dunia ini hanya pinjaman. bila diminta balik, kita kena segera pulangkan.

      Delete
  14. Teruk nampaknya... memang wajar dihalusi dan diambil iktibar.

    Barang baik, barang impot mesti mahal harganya... tapi tak pe alah membeli menang memakai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang teruk .. tapi berapa ramai yang mahu mengambil iktibar ?

      Delete

Kalau tak tahu macamana nak panggil saya, panggil je Pak Ngah. Semua komen yg berbentuk pertanyaan lambat laun akan cuba saya jawab. Terima kasih. Sila datang lagi.